Το World Cancer Research Fund (WCRF) ολοκλήρωσε μια λεπτομερή επισκόπηση- έρευνα σε περισσότερες από 7.000 κλινικές μελέτες,  που καλύπτουν συνδέσεις μεταξύ διατροφής και cancer.1. Τα Επεξεργασμένα κρέατα είναι πάρα πολύ επικίνδυνα για την ανθρώπινη κατανάλωση. 

Οι καταναλωτές, σύμφωνα με το INH  θα πρέπει να σταματήσουν να αγοράζουν και να τρώνε όλα τα μεταποιημένα προϊόντα με βάση το κρέας για το υπόλοιπο της ζωής τους .

Επεξεργασμένα κρέατα όπως μπέικον, λουκάνικα, τα χοτ ντογκ, σάντουιτς με κρέας, συσκευασμένα ζαμπόν, πεπερόνι, σαλάμι και σχεδόν όλα τα κόκκινα κρέατα που χρησιμοποιούνται σε κατεψυγμένα έτοιμα γεύματα. 

Συνήθως κατασκευάζονται με μια καρκινογόνο συστατικό γνωστό ως νάτριο nitrite.2 Αυτό χρησιμοποιείται ως σταθεροποιητής χρώματος από τις εταιρείες κρέατος έτσι ώστε να φαίνονται φρέσκα.

 Δυστυχώς, το νιτρώδες νάτριο οδηγεί επίσης στον σχηματισμό καρκινογόνων νιτροζαμινών στο ανθρώπινο σώμα. 

Και αυτό οδηγεί σε απότομη αύξηση του κινδύνου καρκίνου για όσους τα τρώνε.
Το 2005 μελέτη του Πανεπιστημίου της Χαβάης διαπίστωσε ότι τα επεξεργασμένα κρέατα αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος κατά 67 percent.3 
Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι κάθε 50 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος που καταναλώνονται ημερησίως αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 21 percent.4 Αυτά είναι ανησυχητικός αριθμός. 

Σημειώστε ότι αυτοί οι κίνδυνοι του καρκίνου προέρχονται από την κατανάλωση φρέσκο, μη επεξεργασμένα κρέατα.
 Το μόνο που εμφανίζονται σε άτομα που καταναλώνουν τακτικά τα μεταποιημένα προϊόντα με βάση το κρέας που περιέχει νιτρώδες νάτριο.

Νιτρώδες νάτριο εμφανίζεται κυρίως στο κόκκινο κρέας (δεν θα το βρείτε σε προϊόντα με  κοτόπουλο ή ψάρι ).
 Εδώ είναι μια σύντομη λίστα των ειδών διατροφής για να ελέγξετε προσεκτικά όσον αφορά το νιτρώδες νάτριο και το όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG), ένα άλλο επικίνδυνο πρόσθετο:

Το βόειο κρέας jerky
Μπέικον
Λουκάνικο
Χοτ ντογκ
Κρέας Sandwich
Κατεψυγμένα πίτσα με βάση το κρέας
Κονσέρβες σούπες με κρέας
Κατεψυγμένα γεύματα με κρέας
Ραβιόλια ζυμαρικά και τα τρόφιμα με βάση το κρέας
Παιδικά γεύματα που περιέχουν το κόκκινο κρέας
Κρέας σάντουιτς χρησιμοποιούνται σε δημοφιλή εστιατόρια
Σχεδόν όλα τα κόκκινα κρέατα που πωλούνται σε δημόσια σχολεία, εστιατόρια, νοσοκομεία, ξενοδοχεία και θεματικά πάρκα