Ένταση δημιουργήθηκε νωρίτερα στη Βουλή με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τη Βουλή ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος της Χρυσής Αυγής. 


Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε τον υπ. Δικαιοσύνης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και πως μπορεί να προστατευθεί το κοινοβούλιο από ρατσιστικές επιθέσεις και νεοναζιστικές ομάδες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε μάλιστα στη συζήτηση και το χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη στην Λιάνα Κανέλλη.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος και ακολούθησαν βαριοί χαρακτηρισμοί. 

Διαβάστε τους επίμαχους διαλόγους που ακολούθησαν μέχρι την αποβολή του χρυσαυγίτη βουλευτή από την αίθουσα του κοινοβουλίου

Ηλιόπουλος: Κύριε υπουργέ, κύριε Πρόεδρε, θα σας αφήσω λίγο σε δεύτερη μοίρα κύριε υπουργέ για να απαντήσω, και θα ήθελα και λίγο την ανοχή του προεδρείου για κάποια πράγματα που ακούστηκαν σε μια ερώτηση-σούπα που προετοιμάζει το “mr Alexi” για πρωθυπουργό, ο οποίος “mr Alexis” κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και περιμένει να ξυπνήσει πρωθυπουργός. 

Δραγασάκης: Κύριε βουλευτά…

Ηλιόπουλος: Κύριε Πρόεδρε τι θέλετε; 

Δραγασάκης: Να με ακούσετε… 

Ηλιόπουλος: Θέλω να ακούσετε εσείς την απάντησή μου…

Δραγασάκης: Δυο λεπτά… 

Ηλιόπουλος: Να ακούσετε την απάντησή μου…

Δραγασάκης: Όχι, θα με ακούσετε… Η συζήτηση διεξάγεται σε έναν χώρο που η λειτουργία της διέπεται από κανονισμό. Αυτά που λέτε είναι υβριστικά.

Ηλιόπουλος: Δεν είναι υβριστικά

Δραγασάκης: Κύριε βουλευτά θα με ακούσετε… 

Ηλιόπουλος: Ποιο είναι υβριστικό;

Δραγασάκης: Υπάρχει άρθρο. Αυτά που λέτε είναι υβριστικά και εκτός θέματος. Ηρεμήστε και ακούστε με.

Ηλιόπουλος: Πείτε μου τι είναι υβριστικό… 

Δραγασάκης: Αυτά που είπατε για χαρακτηρισμό. Είναι πρόεδρος κόμματος, για ερώτηση που προηγήθηκε. Δεν έχετε κανένα λόγο να χαρακτηρίσετε μία ερώτηση που απασχόλησε το κοινοβούλιο “σούπα”. Μπορείτε, αν θέλετε να αναπτύξετε για δύο λεπτά, τη δική σας ερώτηση και τίποτα άλλο. Περιμένετε, περιμένετε, περιμένετε. 

Ηλιόπουλος: Πείτε μου

Δραγασάκης
: Όλα τα άλλα είναι υβριστικά, σας ενημερώνω ότι υπάρχει άρθρο στον κανονισμό της Βουλής που προβλέπει συγκεκριμένες ενέργειες και κυρώσεις για βουλευτές που συμπεριφέρονται υβριστικά προς το Σώμα, μεταξύ των οποίων είναι και η αποβολή από την αίθουσα… Σας καλώ στα δύο λεπτά να αναπτύξετε την ερώτησή σας, διαφορετικά θα ληφθούν μέτρα με βάση τον κανονισμό. 

Ηλιόπουλος: Κύριε Πρόεδρε, αυτά που πάτε να εφαρμόσετε στην κοινωνία με τα νομοσχέδια, δεν θα τα εφαρμόσετε εδώ μέσα.

Δραγασάκης: Παρακαλώ τον κ. φρούραρχο να έρθει στην αίθουσα. 

Ηλιόπουλος: Ποιον κ. φρούραρχο κ. Πρόεδρε; Σοβαρά μιλάτε; 


Δραγασάκης
: Παρακαλώ τον κ. φρούραρχο να έρθει στην αίθουσα της Βουλής

Ηλιόπουλος:
 Χειροκροτήστε γίδια, χειροκροτήστε

Δραγασάκης: Παρακαλώ τον κ. Ηλιόπουλο είτε να αναπτύξει την ερώτησή του είτε θα του αφαιρέσω το λόγο


Ηλιόπουλος: 
Καλά, σοβαρά μιλάτε; 


Δραγασάκης
: Σοβαρότατα

Ηλιόπουλος: Αναφέρθηκε πριν ο κ. Τσίπρας στη Χρυσή Αυγή και στον κ. Κασιδιάρη και δεν θα απαντήσω; Μιλάει εδώ πέρα για εμφύλιους και δε θα απαντήσω; Ποιο φρούραρχο; Το “mr Alexis” αν είναι προσβλητικό, να μας το απαντήσει ο κ. Τσίπρας

Δραγασάκης: Ακούστε, κ. Ηλιόπουλε εδώ δεν είστε σε καμία συμμορία, σε καμία παρέα.

Ηλιόπουλος: Συμμορία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Κύριε Πρόεδρε συμμορία είναι το απόκομμα που ανήκετε εσείς. 

Και τότε οι παρευρισκόμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στράφηκαν προς τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: Άντε βρε ξεφτιλισμένοι.΄
ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr