Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 20χρονος Ολλανδός, ο οποίος με την αποτρόπαια πράξη του έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς μαχαίρωσε πάνω από 20 φορές τον 12χρονο Ρώσο, ο οποίος έκανε διακοπές με την οικογένειά του στην Κρήτη.


Ο 20χρονος θα μεταφερθεί σε ειδικό κατάστημα κράτησης, προκειμένου να ακολουθεί την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή για την κατάστασή του.

Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπιση του 20χρονου, Φραγκίσμος Λαμπρινός, ανέφερε ότι από την πλευρά του κατηγορουμένου εκφράζει "συγνώμη, όποια αξία κι αν έχει αυτή την ώρα". Ο ίδιος είπε ότι ο 20χρονος πάσχει από σοβαρή ψυχολογική διαταραχή και μάλιστα έχει νοσηλευτεί στην Ολλανδία.
 Το διάστημα που βρισκόταν στην Κρήτη είχε διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε. Ο κ. Λαμπρινός ανέφερε ότι υπάρχει και μια απόφαση δικαστηρίου από το Άρμεν της Ολλανδίας, για πλήρη δικαστική συμπαράσταση, το οποίο σημαίνει ότι η υπογραφή του 20χρονου σε έγγραφα δεν έχει ισχύ.

Από την πλευρά της η ανακρίτρια έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης σε σχέση με την κατάστασή του.

Σε ό,τι αφορά όσα ο 20χρονος είπε, ο κ.Λαμπρινός αρκέστηκε να πει ότι "ο κατηγορούμενος δεν είναι σε θέση να διατυπώσει κάποιο λογικό ισχυρισμό και συλλογισμό".


ΠΗΓΗ: newsbomb