Συγκλονισμένοι είναι οι  Κύπριοι από το χαμό του Πάτερ Μιχάλη Κάλλονα, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά που καταπλακώθηκε από ντεπόζιτο το βράδυ της Δευτέρας 27 Μαΐου.

Ο πάτερ Μιχάλης λειτουργούσε τα τελευταία 20 χρόνια στην Αγία Βαρβάρα και ο θάνατος του, συγκλόνισε όλη την Κύπρο. 
Κάτοικοι του χωριού  ανέφεραν: "Κανείς δεν μπορεί να το πιστέψει. Ήταν δίπλα σε όλους μας. Αγωνιζόταν όλη μέρα για όλους και ιδίως για τα παιδιά του. Σκοτώθηκε επειδή αγωνιζόταν να ζήσει τα εννέα του παιδιά".
Υπέκυψε στα τραύματά του το πρωί ο 56χρονος ιερέας, που καταπλακώθηκε χθες το βράδυ από ντεπόζιτο με δύο τόνους ροδόσταγμα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία το ατύχημα συνέβη γύρω στις 9.20 χθες βράδυ σε εργαστήριο παραγωγής ροδοστάγματος στον Λυθροδόντα.
Στην προσπάθεια του 56χρονου να ανυψώσει με την χρήση κρίκου μεταλλική βάση πάνω στην οποία υπήρχε ντεπόζιτο με δύο τόνους ροδόσταγμα, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, υποχώρησε ο κρίκος με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από το ντεπόζιτο.
Ο 56χρονος απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Yπηρεσίας και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στα τραύματα του λίγο μετά τις 6 το πρωί.