...Αιτία οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα με απανθρακωμένα ή αποκεφαλισμένα πτώματα από το μοιραίο αεροσκάφος "Ήλιος". 


Έντονα καταδικάζει η Ένωση Συντακτών Κύπρο, την δημοσίευση από κυπριακές ιστοσελίδες, φωτογραφιών από την σκηνή της τραγωδίας της "ΗΛΙΟΣ". Από το πρωί το AlithiaOnline αντέδρασε στην πρακτική αυτών των «ειδησεογραφικών» ιστοσελίδων, καλώντας τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες να απομακρύνουν το θέμα.
Από το πρωί οι συγκλονιστικές φωτογραφίες της τραγωδίας του HELIOS κάνουν το γύρο των sites Κύπρου και Ελλάδας....


  Η ανακοίνωση της ΕΣΚ

Καταδικάζουμε την ανάρτηση σοκαριστικών φωτογραφιών σε ιστοσελίδες του διαδικτύου από τη σκηνή της τραγωδίας της «Ήλιος» στο Γραμματικό.
Ελληνική ιστοσελίδα προβάλλει στις σελίδες της αδημοσίευτες φωτογραφίες (κομπάζοντας προφανώς για την αποκλειστικότητα) από την τραγωδία. Στις φωτογραφίες απεικονίζονται διαμελισμένα κορμιά. Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία. Είναι κάτι περισσότερο από κανιβαλισμός.
Τις φωτογραφίες αναδημοσιεύουν δυστυχώς διάφορες άλλες ιστοσελίδες, ανάμεσα τους και κυπριακές. Με οδύνη δηλώνουμε εξοργισμένοι γι' αυτή την αναπαραγωγή του εγκλήματος και καλούμε τους συναδέλφους δημοσιογράφους να αποσύρουν τις φωτογραφίες από τις ιστοσελίδες όπου εργάζονται.
Η Διοίκηση της Ένωσης Συντακτών έχει επικοινωνήσει με την ΕΣΗΕΑ και έχει ζητήσει τη συνδρομή και παρέμβαση της ώστε να σταματήσει η ανάρτηση-δημοσίευση των σοκαριστικών φωτογραφιών.
Απευθυνόμενοι στους συναδέλφους δημοσιογράφους επικαλούμαστε όχι μόνο
τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αλλά περισσότερο την επαγγελματική τους ηθική, ανθρωπιά και ευαισθησία ώστε να αποτρέπονται τέτοιες απάνθρωπες ενέργειες.alithia.