Ο Τόμας Πρωτόπαπαςγεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 1988 στην Αγγλία.
Μοντέλο από τα 14 του και έπειτα ηθοποιός.Έγινε γνωστός μέσα από το μουσικό κανάλι MΑD, όπου ήταν παρουσιαστής αλλά και από τη συμμετοχή του στο remake της ταινίας Ρόδα, τσάντα και κοπάνα.


Ο οργανισμός του νεαρού ηθοποιού δεν αντιδρούσε στις φαρμακευτικές αγωγές που του χορηγούσαν οι γιατροί για να τον κρατήσουν στην ζωή.

 Ο Τόμας Πρωτόπαπας «έφυγε» για την γειτονιά των αγγέλων και η οικογένειά του, οι φίλοι του αλλά και όλο το πανελλήνιο βυθίστηκε στην θλίψη από τον άδικο χαμό του νεαρού ηθοποιού.
  
Ο Τόμας Πρωτόπαπας παραμονή της Καθαράς Δευτέρας είχε τροχαίο ατύχημα στην Αττική Οδό. Αμέσως μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και στην συνέχεια νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου.

 Όλο αυτό το διάστημα οι δικοί του άνθρωποι, καλλιτέχνες και οι θαυμαστές του του έστελναν την θετική τους ενέργεια και προσευχόντουσαν να γίνει σύντομα καλά.

 Η οικογένεια του είχε στείλει τις εξετάσεις του σε γιατρούς της Αμερικής και της Αγγλίας, οι οποίοι σε συνεννόηση με τους Έλληνες γιατρούς του χορηγούσαν φαρμακευτικές αγωγές προκειμένου να επανέλθει.
 Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του παρέμενε κρίσιμη με μικρές βελτιώσεις, οι οποίες ενώ έδιναν μια μικρή σπίθα ελπίδας ταυτόχρονα δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι το γελαστό παιδί και το γεμάτο όνειρα δεν είναι πια κοντά μας! Καλό ταξίδι Τόμας!