Μια συγκλονιστική συνέντευξη έδωσε ο 50χρονος Μανώλης Στεφανάκης, πατέρας του 25χρονου Βαγγέλη που κατηγορείται για να τον φόνο της Φαίης από τη Νέα Μάκρη!

Για πρώτη φορά, έσπασε τη σιωπή του και μίλησε για όλα: για τον γιο του, τις αδελφές Μπλάχα, αλλά και για τον προσωπικό Γολγοθά που καθημερινά ανεβαίνει από το μοιραίο εκείνο βράδυ της 6ης Απριλίου.
972573_604157249603313_1614492815_n.jpg

"Ακόμα και κάποιοι συγγενείς που μου τηλεφωνούν καθημερινά διψούν για φρέσκα νέα για την υπόθεση. Να με συγχωρέσει ο θεός αλλά όταν κλείνουν το τηλέφωνο μάλλον τους έχω δώσει τροφή για περισσότερο κουτσομπολιό."

"Βλέπω και τον κόσμο που πάντα μου έλεγε γενναιόδωρα την ''καλημέρα''. Σε λίγο καιρό θα χαμηλώνουν τα μάτια και θα ψιθυρίζουν μέσα τους: ''αυτός είναι ο πατέρας του φονιά''. Αυτές τις μέρες έχω ακούσει κι άλλα πολλά: ότι ο γιος μου έπαιρνε ναρκωτικά. Στο γυμναστήριο πήγαινε. Ήθελε να έχει γερό κορμί. Να τον αγαπάνε οι γυναίκες. Στο ίδιο γυμναστήριο είχε γνωρίσει και ήταν φίλος με το παιδί που χτύπησε στο τροχαίο, τον ηθοποιό Τόμας Πρωτόπαπα. Είχε στεναχωρηθεί πολύ με την εξέλιξη της υγείας του".

Ο 50χρονος μηχανικός αυτοκινήτων, από τα ανώγεια της Κρήτης, σήμερα είναι επίτροπος στην εκκλησία του Άγιου Ιωάννη του Θεολόγου στον Γέρακα Αττικής.

"Να πάω στον Κορυδαλλό να δώσω στήριγμα στο παιδί μου ή να πάω στους γονείς της Φαίης και να τους πω να με βάλουν στο απόσπασμα και να πατήσουν την σκανδάλη για να πάρω πάνω μου όλη την ντροπή των παλιών μαυροπουκαμισάδων της Κρήτης;", είπε.

Ακόμα μίλησε και για την γνωριμία του γιου του με τις δυο αδερφές: "Πρώτα στο σπίτι μας ο Βαγγέλης είχε φέρει τη Μαριαλένα, δυο χρόνια πριν. Πολύ όμορφη γυναίκα. Μεγαλύτερή του. Ερχόταν με ένα πράσινο Opel της κοπέλας. Δεν υπήρχε διαχυτικότητα ανάμεσά τους. Τουλάχιστον, μπροστά μας. Έδειχναν φίλοι. Τίποτε άλλο. Όμως όταν ήρθε στο σπίτι η Φαίη ο Βαγγέλης ήταν αλλιώς. Εργατικός κι όχι τεμπέλης. Μια φορά που άκουσα ότι πούλησε νταηλίκια και έδειρε κάποιον της νύχτας, πήγα και τους βρήκα. Δεν μου επιβεβαίωσαν το γεγονός. Του έλεγα: "Βαγγέλη, να βρεις μια δουλειά σταθερή. Και να πάμε στους γονείς της, να το ζητήσουμε, εάν το αγαπάς το κορίτσι". Μου έλεγε ναι, να πάμε. Πίστευα ότι θα παντρευόντουσαν».

Για το μοιραίο βράδυ είπε: «Τσακωθήκαμε, πατέρα. Μου επιτέθηκε γιατί έμαθε ότι η αδερφή της θα χώριζε τον άντρα της για να με παντρευτεί. Πήγε να μου βγάλει τα μάτια», μου είπε. «Την έσπρωξα με δύναμη και χτύπησε στο φτερό», μιας παλιάς BMW 1600 που είχε αγοράσει.
 "Την πήγαμε στο νοσοκομείο. Δεν βρίσκουμε κρεβάτι. Θα ψάξουμε να την πάμε αλλού. Θα μείνω δίπλα της», φέρεται να του είπε ο Βαγγέλης Στεφανάκης. «Έμαθα ότι έμεινε δύο βράδια κοντά στο κορίτσι. Ήταν εκεί και η αδερφή της. Όταν η κατάσταση της Φαίης επιδεινώθηκε, τον έχασα. Την Μεγάλη Δευτέρα, που πέθανε το παιδί, με πήρε τηλέφωνο στη μία και μισή το ξημέρωμα, κλαίγοντας. Η αστυνομία τον έψαξε στο σπίτι. Τους είπα ότι δεν ήταν μαζί μου. Μετά τη σύλληψη του, έμαθα ότι είχε πάει στον ξάδερφό μου, ταγματάρχη, στρατιωτικό γιατρό, σε κάποιο μοναστήρι και τον είχε ξομολογήσει".