Νέο κρούσμα χάκερ "χτύπησε" αυτή τη φορά την τοπική αυτοδιοίκηση, ωστόσο έχει μεμονωμένα χαρακτηριστικά. Την ηλεκτρονική αλληλογραφία του δημάρχου Ρόδου, Στάθη Κουσουρνά, παραβίασαν άγνωστοι, αυτοπροσδιοριζόμενοι ως ομάδα των Anonymous, το μεσημέρι της Παρασκευής.


Οι δράστες έστειλαν απειλητική ανακοίνωση στο δήμαρχο, με την οποία του έκαναν γνωστή την ταυτότητά τους.

Η υπόθεση εξετάζεται με πολλή προσοχή από τη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, στελέχη της οποίας βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρόδου.

Το κλιμάκιο των αστυνομικών, με επικεφαλής τον διοικητή Ασφαλείας Ρόδου, Γιώργο Γεωργακάκο, επισκέφθηκε το γραφείο του δημάρχου Ρόδου και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή από τον οποίο ελέγχεται συνήθως ο λογαριασμός, λαμβάνοντας έτσι τα στοιχεία που απαιτούνται για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις από το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι χάκερς, μέσα από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του δημάρχου που κατάφεραν να παραβιάσουν όπως ισχυρίζονται, απέστειλαν επιστολές στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναφορικά με παρανομίες σε μπαρ της οδού Ορφανίδου.

Μάλιστα, έδωσαν τελεσίγραφο στον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Στράτο Καρίκη και τον εισαγγελέα Ρόδου, Κωνσταντίνο Μπούτσικο, να αντιμετωπίσουν τις παρανομίες έως τις 15 Μαΐου 2013, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα δημοσιοποιήσουν στο διαδίκτυο προσωπικά τους στοιχεία που, όπως ισχυρίζονται, έχουν στα χέρια τους, για να τους εκθέσουν.

Οι καταγγελίες αφορούν παρανομίες και παρατυπίες στην περιοχή του Νιοχωριού και τα καταστήματα που λειτουργούν εκεί, ενώ παρόμοιες καταγγελίες κοινοποιήθηκαν και λίγες μέρες πριν και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Ο δήμαρχος Ρόδου, που ενημερώθηκε για την παραβίαση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός και σημείωσε ότι δεν μπορεί να μπει σε λεπτομέρειες των διαδικασιών έρευνας που βρίσκονται τώρα σε πλήρη εξέλιξη.

Στο μεταξύ, πλήρη ενημέρωση ζήτησε και έλαβε και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου Κωνσταντίνος Μπούτσικος, ζητώντας από τις αρμόδιες διωκτικές αρχές την επιτάχυνση των διαδικασιών έρευνας σε σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό.