Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ενημέρωσε τον κ. Καμμένο ότι η τρόικα έχει «βλέψεις» και στην Ελληνική Τράπεζα. Συνάντηση για τις τελευταίες εξελίξεις στη μεγαλόνησο με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο είχε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ενημέρωσε τον κ. Καμμένο ότι η τρόικα έχει «βλέψεις» και στην Ελληνική Τράπεζα, ενώ επεσήμανε και το γεγονός ότι τα παραρτήματα των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα «θυσιάστηκαν» στον βωμό της δανειακής σύμβασης.
Από την πλευρά του, ο κ. Καμμένος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν αξιοποιήθηκε πρόταση της κυβέρνησης Παπαδήμου στον πρώην πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξασφάλιση 2,5 δισ. ευρώ, κεφαλαίων των κυπριακών τραπεζών που εκτέθηκαν στο κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Κληθείς μετά τη συνάντηση να απαντήσει σε ερώτηση για την πρόθεση του να καλέσει στη χώρα εμπειρογνώμονες να εξετάσουν το ενδεχόμενο της επιστροφής της Κύπρου στην λίρα, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε ότι από την στιγμή που η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει στην απαραίτητη αυτή μελέτη θα το κάνει ο ίδιος. Ερωτηθείς μάλιστα εάν ο ίδιος είναι «αντιμνημονιακός» ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου απάντησε: «Για μένα το ξέρει και η Κύπρος και η Ελλάδα και όλη η Ευρώπη».
«Η σθεναρή στάση απέναντι σε εκείνους που θέλουν να υποδουλώσουν τον ελληνισμό και στην Κύπρο αλλά και το έχουν ήδη πράξει στην Ελλάδα, είναι μια στάση ενός ιεράρχη της Ορθοδοξίας, ενός πατέρα που μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε τους αγώνες μας», δήλωσε με τη σειρά του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ανέφερε επίσης πως «ο ελληνισμός από κοινού περνά αυτή την εποχή την Μεγάλη Εβδομάδα και την Σταύρωση» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «η ανάσταση θα έλθει με τις ευλογίες της εκκλησίας αλλά και την θέληση του λαού».
Σημειώνεται ότι ο κ. Καμμένος βρίσκεται στην Κύπρο για τους εορτασμούς της επετείου της 1ης Απριλίου, ενώ κατά την επίσκεψή του στο νησί θα έχει σειρά επαφών με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής και την πολιτική ηγεσία του τόπου.

Post a Comment