Aν έχετε βάλει στόχο να χάσετε τα περιττά κιλά που σας ταλαιπωρούν, τότε η συγκεκριμένη συνταγή είναι η ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ, γευστικό και διαιτητικό βραδινό γεύμα.
Μάθετε λοιπόν θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα κινέζικα νουντλς με μανιτάρια και σάλτσα σόγιας.
Υλικά:
30 γραμμ. μανιτάρια κονσέρβας
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
225 γραμμ. νουντλς
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι
1 μέτριο καρότο, κομμένο σε ράβδους
1 με 2 πράσα, κομμένα σε ράβδους
10 ραπανάκια, κομμένα σε ράβδους
1/2 φλιτζάνι καβουρδισμένα κάσιους
1 κόκκινη πιπεριά λιωμένη
Εκτέλεση: Πλύνετε, στραγγίξτε, στύψτε τα μανιτάρια με το χέρι, για να φύγει το πλεονάζον νερό και κόψτε τα σε φέτες. Ρίξτε το μέλι σε ένα μπολ, προσθέτετε το μπαλσάμικο και τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
Βράστε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και ρίξτε τα νουντλς για 4 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίξτε τα και περιχύστε τα με το μείγμα μελιού. Προσθέστε το μείγμα σκόρδου και λαδιού και ανακατέψτε με πιρούνι ή κουτάλι, μέχρι να καλυφθούν τα νουντλς.
Προσθέστε τα μανιτάρια, ανακατέψτε και αφήστε τα νουντλς να κρυώσουν. Ρίξτε τα καρότα, τα πράσα και τα ραπανάκια και ανακατέψτε ξανά. Γαρνίρετε με κάσιους και ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά.

Post a Comment