Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ θα έχει ο πρωθυπουργός για το θέμα των συμβασιούχων. Δεν βάζει την υπογραφή του ο υπουργός Δικαιοσύνης

Νέους τριγμούς ανάμεσα κυβερνητικούς εταίρους προκαλεί η ρύθμιση-βόμβα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία ανοίγει τον δρόμο για αποχωρήσεις εκατοντάδων συμβασιούχων τουδημοσίου.

Η ρύθμιση έχει βάλει φωτιά στην κυβέρνηση, η συνοχή της οποίας δοκιμάζεται για ακόμη μια φορά μέσα σε λίγες ώρες, μετά την αιφνίδια απαίτηση Βενιζέλου για άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και την κάθετη άρνηση του υπουργού Οικονομικών.

Ήδη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, του οποίου η υπογραφή απαιτείται προκειμένου να περάσει η παραπάνω ρύθμιση έχει εκφράσει έντονες αντιδράσεις, διαμηνύοντας πως δεν πρόκειται να τη στηρίξει.

Για το θέμα θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κατά την οποία ο κ. Σαμαράς θα προσπαθήσει να αποσπάσει τη στήριξη του κ. Κουβέλη, καλώντας τον να προσπαθήσει να μεταπείσει τον κ. Ρουπακιώτη.