Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Ο πρώην υπουργός υπενθύμισε ότι ουδείς μπορεί να αναγκάσει μάρτυρα υπερασπίσεως να προσέλθει στο δικαστήριο, για να ξεκαθαρίσει:

"Με ενοχλεί, ως συνταξιούχος δικηγόρος μιλώ, όταν οι εν ενεργεία δικηγόροι κάνουν φιγούρες, κινήσεις για το θεαθήναι. Αυτή η εξώδικος πρόσκληση που πήρα εγώ από τον κ. Κούγια που υπερασπίζεται τον Άκη Τσοχατζόπουλο, είναι εντελώς άνευ αντικειμένου.

Κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει μάρτυρα υπερασπίσεως να προσέλθει. Μάρτυρα κατηγορίας μπορεί ο εισαγγελέας να εισαγάγει βιαίως. Αν εμένα με αναγκάσουν βιαίως να καταθέσω ως μάρτυρας υπεράσπισης του Άκη, θα τον 'θάψω"

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε και στη στάση που τήρησαν ή τηρούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ έναντι του κατηγορούμενου πρώην υπουργού.

"Υπάρχουν άνθρωποι αυτή τη στιγμή μέσα στο ΠΑΣΟΚ, που είναι τώρα στελέχη και βουλευτές εν ενεργεία, που κάθε φορά που εμφανιζόταν ο Τσοχατζόπουλος, τον υποστήριζαν.

Αν οι επιλογές τους είχαν γίνει δεκτές από το ΠΑΣΟΚ, ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα είχε γίνει πρωθυπουργός της χώρας. Και δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα είχε κάνει ως πρωθυπουργός της χώρας, σε ποια θέση θα ήταν το κόμμα, το πολιτικό σύστημα και η χώρα γενικότερα."