Όμιλοι καταστημάτων της χώρας αποφάσισαν μετά και το μποϊκοτάζ που ξεκίνησε διαδικτυακά να διακόψουν ή και να αρνηθούν συνεργασία με τον επιχειρηματία που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για την επίθεση σε εργαζόμενους μετανάστες στη Μανωλάδα.  


Σύμφωνα με το thebest.gr, μετά την έκκληση για μποικοτάζ στο διαδίκτυο, η εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος δήλωσε ότι δεν συνεργάζεται με τον συγκεκριμένο παραγωγό, ενώ και η αλυσίδα σούπερ μάρκετ "ΜΕΤΡΟ" δήλωσε πως είναι αρχή να επιλέγει τους προμηθευτές του με βάση το ήθος τους.
  
Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ "ΚΡΟΝΟΣ" δήλωσε πως ναι μεν στηρίζει την ελληνική παραγωγή, αφού διαθέτει ντόπια προϊόντα, όμως έχει προσωπική επαφή με τους προμηθευτές και εξετάζει και το ήθος τους. 

 Η εταιρία του φραουλοπαραγωγού που κατηγορείται για την επίθεση μπήκε το 2012 στην εμπορία φράουλας, απέκτησε συσκευαστήριο στο Λάππα Αχαΐας και διακινεί 3.000 τόνους φράουλας που προέρχονται από 1.000 στρέμματα καλλιέργειας. 

Το 35% αυτής της ποσότητας διακινούσε στην εγχώρια αγορά και το 65% στη Ρωσία, Πολωνία, Ιταλία, Βουλγαρία, αλλά και το Ηνωμένο βασίλειο.

Post a Comment