Η Ελένη Ψυχούλη σε συνέντευξή της εξήγησε για ποιο λόγο στράφηκε στην μαγειρική.
Όσο για το αν μαγειρεύει δύσκολα φαγητά ή απλά είπε στο περιοδικό "DownTown Κύπρου":
"Μαγειρεύω εύκολα και μόνον ελληνικά φαγητά, άλλοτε εντελώς παραδοσιακά, άλλοτε με ένα μικρό twist. Θεωρώ ότι μόνον την κουζίνα της πατρίδας σου μπορείς να μαγειρέψεις ιδανικά, απλά και μόνο γιατί έχεις πολλές αναφορές. Πώς να μαγειρέψω καλό κινέζικο γλυκόξινο όταν δεν έχω πάει στην Κίνα και δεν το έχω φάει σε χίλιες εκδοχές στον τόπο του;"