Η γη και η θάλασσα της Μεσογείου σε ένα πιάτο

ΥΛΙΚΑ :

350 γρ. σπαγγέτι
2 σκελίδες σκόρδο, χωρίς το φύτρο, ψιλοκομμένο
220 ml ξηρό λευκό κρασί
1 κιλό φρέσκα μύδια, καθαρισμένα και πλυμένα καλά
20 γρ. πλατύφυλλος μαϊντανός, κομμένος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 χούφτες πλυμμένο καλά και χονροκομμένο σπανάκι
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Μαγειρεύουμε τα σπαγγέτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό, αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε το σκόρδο και το κρασί σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση για 2 λεπτά.
Ελέγχουμε τα μύδια και πετάμε όσα παραμένουν ανοιχτά, όταν τα χτυπήσουμε σε μια επιφάνεια εργασίας, και μετά τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σπανάκι και την κόκκινη πιπεριά.
Σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι όλα τα μύδια να ανοίξουν.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα μύδια με όλο τα υγρά τους, καθώς και τον κομμένο μαϊντανό.
Τα αναμειγνύουμε καλά, τα μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα και τρίβουμε από πάνω μαύρο πιπέρι.