Κατηγορηματικά διαψεύδει το υπουργείο Ανάπτυξης ότι έχει γίνει συζήτηση με την τρόικα για το θέμα της άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας, κάτι που αν γινόταν, θα οδηγούσε σε πλειστηριασμούς κατοικιών.


Το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: "Με αφορμή δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας αναφορικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων, από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επισημαίνεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει γίνει καμία διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Δεν τίθεται επίσης κανένα θέμα άρσης της νομοθετικής ρύθμισης για αναστολή των πλειστηριασμών, που θεσπίστηκε στο τέλος του 2012. Άξονας της πολιτικής μας παραμένει η προστασία της περιουσίας των πολιτών".

Το θέμα δημοσίευσε η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα". Αίρεται η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, κατόπιν πιέσεων της τρόικας, τονίζεται στο δημοσίευμα και επίσης, σύμφωνα με το ίδιο κείμενο, "110.000 ελληνικά νοικοκυριά βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι είναι δρομολογημένη πλέον η απόφαση να μην υπάρξει νέα παράταση του μέτρου άρσης των πλειστηριασμών που ισχύει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα λόγω της κρίσης.
ΠΗΓΗ: Newsgr