Μπορεί η κυβέρνηση να μετέφερε την αργία της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι εμποροϋπάλληλοι, ωστόσο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα …γιορτάσουν κανονικά την Μεγάλη Τετάρτη με απεργιακές κινητοποιήσεις.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας διοργανώνει δυναμική συγκέντρωση στις 11 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης 1 Μαΐου, στην υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας. Στην ίδια συγκέντρωση συμμετέχει και το Νομαρχιακό Τμήμα Εύβοιας της ΑΔΕΔΥ, το οποίο καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση.

Ξεχωριστές συγκεντρώσεις πραγματοποιεί, όπως κάθε χρόνο το ΚΚΕ. Η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ (Π.Α.ΜΕ.)και όλα τα συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΚΚΕ πραγματοποιούν απεργιακή συγκέντρωσηδιαμαρτυρίας στην πλατεία Αγοράς, στη Χαλκίδα, στις 11 το πρωί.

Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν το ΣυνδικάτοΜετάλλου Εύβοιας, ηΈνωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Συνδικάτο ΤροφίμωνΠοτών Εύβοιας, η Ένωση Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας, το Σωματείο ΕργαζομένωνΖούρα, το Συνδικάτο Φαρμάκου, ηΈνωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Εύβοιας και όλοι οιεκλεγμένοι με το ΠΑΜΕ συνδικαλιστές στα σωματεία εργαζομένων του ΔήμουΧαλκιδέων, του Νοσοκομείου, της ΕΛΜΕ, των ΕΛΤΑ, της Περιφερειακής ΕνότηταςΕύβοιας, των Νοσοκομειακών Γιατρών Εύβοιας.

Επίσης το ΠΑΜΕ περιοχής Αλιβερίου διοργανώνει συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί της Πρωτομαγιάς, μπροστά από την Εμπορική τράπεζα Αλιβερίου.Πηγή: egnomi.gr