Πολλοί από το φόβο ενός ενδεχόμενου κουρέματος σπεύδουν να σπάσουν τους λογαριασμούς αυτούς σε πολύ μικρότερους, κάτω των 100.000 ευρώ
Κάτι παραπάνω από 200.000 είναι τελικώς οιτραπεζικοί λογαριασμοί στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν στα υπόλοιπα τους ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ. Δηλαδή, ποσά τα οποία δεν καλύπτονται από την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Πρόκειται για ένα νούμερο, το οποίο μέχρι πρόσφατα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο, αλλά κάτι οι αναλήψεις για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών ή κάτι η εκροές κεφαλαίων προς το εξωτερικό για τη διασφάλιση των χρημάτων, μειώθηκε συντριπτικά και σήμερα είναι -αναλογικά- από τους μικρότερους στην Ευρωζώνη.

Ακόμη κι αυτός, όμως, σύντομα, θα γίνει πολύ μικρότερος. Ο λόγος; Πολλοί είναι οι δικαιούχοι που από το φόβο ενός ενδεχόμενου κουρέματος σπεύδουν να σπάσουν τους λογαριασμούς αυτούς σε πολύ μικρότερους, κάτω των 100.000 ευρώ, προκειμένου να επωφεληθούν της εγγύησης.

Άλλοι, λιγότεροι, σπεύδουν να βάλουν συνδικαιούχους, προκειμένου να πετύχουν την ίδιο στόχο, αν και η τακτική αυτή δεν είναι και η δημοφιλέστερη. Πόσο πιθανό είναι ένα κούρεμα των καταθέσεων και στην Ελλάδα; Αυτή τη στιγμή, ελάχιστα. Όμως, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα γίνει στο μέλλον.

Post a Comment