Σφοδρή πολιτική σύγκρουση είχαν στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του δεύτερου για το ΤΑΙΠΕΔ και τις αποκρατικοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προωθεί «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας και πως επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα «σε μια απέραντη Μανωλάδα με εργαζόμενους των 300 ευρώ» ενώ αποκάλεσε τον κ. Στουρνάρα «πρόθυμο εκπρόσωπο της τρόικας». Από την άλλη πλευρά ο υπουργός σήκωσε το γάντι και απάντησε πως «απευθύνεστε με λαϊκισμούς και ψέματα στα κατώτερα ένστικτα. Ανήκουμε σε διαφορετικούς κόσμους γιατί εγώ λέω αλήθειες και εσείς ψέματα» ενώ επισήμανε «το τελευταίο διάστημα αποκαλύπτονται τα αδιέξοδά σας. Συνεχώς μπερδεύεστε μεταξύ αναστολής και κατάργησης του Μνημονίου.

Επιτέλους πείτε μας τι θέλετε». Πάντως ο κ. Τσίπρας απέφυγε να απαντήσει αυτή την φορά για το τι θα πράξει αναφορικά με το Μνημόνιο, ξεκαθάρισε όμως προς την κυβέρνηση πως «αν νομίζετε ότι θα έχει ασυλία η κυβέρνησή σας και η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ κάνετε λάθος. Δεν θα υπάρξει αναστολή αλλά κατάργηση και ακύρωση της ασυλίας σας»

Post a Comment