Με... ρυθμό χελώνας γίνονται οι απολύσεις στους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους, σύμφωνα με νέα στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα.


Σύμφωνα με τα στοιχεία 1.533 είναι οι υποθέσεις που εξετάζονται στα πρωτοβάθμια συμβούλια ενώ 577 αυτές που έχουν παραπεμφθεί στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο (433 για υπαλλήλους υπουργείων, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και ΟΤΑ β' βαθμού και 144 αφορούν υπαλλήλους δήμων και κοινοτήτων)
Από αυτές οι 250 έχουν εξεταστεί και το μέτρο της οριστικής παύσης έχει επιβληθεί σε 91 περιπτώσεις, αριθμοί που δείχνουν ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία αποχωρούν ένας προς τρεις δημόσιοι υπάλληλοι.
Σύμφωνα με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, συγκροτήθηκε και συστάθηκε το τρίτο τμήμα του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου που αφορούσε τους δήμους και τις περιφέρειες, το οποίο εκδικάζει 149 εκκρεμείς υποθέσεις υπαλλήλων ΟΤΑ.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Θωμά Ψύρρα ο οποίος καλούσε τον υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή που οφείλεται η καθυστέρηση συγκρότησης των νέων πειθαρχικών συμβουλίων και πόσες είναι οι πειθαρχικές υποθέσεις που εκκρεμούν.
ΠΗΓΗ: protothema.gr