Τον Ιανουάριο του 2018 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη πρώτη ανθρώπινη αποστολή  στον Άρη. 
Για 500 ημέρες, οι δυο “τυχεροί” που θα επιλεγούν από το πρόγραμμα "Inspiration Mars", θα ζουν σε έναν περιορισμένο χώρο που θυμίζει τροχόσπιτο, θα αναπνέουν ανακυκλωμένο αέρα, θα τρώνε ξηρά τροφή και θα πίνουν τα ούρα τους τα οποία θα υφίστανται επεξεργασία.

Αν επιβιώσουν, θα επιστρέψουν στη Γη διασχίζοντας την ατμόσφαιρα με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 14,2 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.
Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, οι διοργανωτές του προγράμματος αναζητούν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, που η υγεία τους και η γονιμότητά τους θα επηρεαστεί σε μικρότερο βαθμό από την ακτινοβολία στην οποία θα εκτεθούν κατά την αποστολή τους στο διάστημα. Μάλιστα τονίζουν ότι η επιλογή θα γίνει με πολύ αυστηρά κριτήρια, αφού οι τυχεροί που θα ταξιδέψουν στον Άρη αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντικές αλλαγές διάθεσης, ακόμα και κατάθλιψη, λόγω της απομόνωσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Διαβάζοντας τα παραπάνω, δύσκολα θα φανταστεί κάποιος ότι θα υπάρξουν πολλοί που θα θέλουν να υποβληθούν οικειοθελώς σε αυτή τη διαδικασία. Και όμως, οι αιτήσεις για την πρώτη ανθρώπινη αποστολή στον Κόκκινο Πλανήτη είνια χιλιάδες, ακόμα και αν ακόμα δεν έχει αρχίσει επισήμως η υποβολή.
"Ήδη έχουμε δεχτεί ένα τόνο αιτήσεων. Ορισμένες από αυτές παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, ωστόσο σας παρακαλώ να μην στέλνετε τις αιτήσεις σας. Δεν έχουμε ανακοινώσει ότι δεχόμαστε αιτήσεις", δήλωσε απηυδυσμένη η υπέυθυνη του προγράμματος, Τζέην Πόιντερ.  
Υ.Γ: Οι δυο τυχεροί που θα επιλεγούν, θα πρέπει να έχουν γνώσεις μηχανικής για να επιδιορθώνουν τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν μέσα από το διαστημόπλοιο, ώστε να μην χρειάζεται να πραγματοποιηθεί άλλη αποστολή στον Άρη για τεχνικούς λόγους.

Post a Comment