Η παλαιοντολογική  σκαπάνη έκανε τη μεγαλύτερη ανακάλυψη όλων των εποχών, το πρωί της Δευτέρας 29 Απριλίου. Βρέθηκαν απολιθωμένα οστά ελέφαντα και Ιππαρίου 7.000.000 ετών.

Tο Πικέρμι Αττικής εκατομμύρια χρόνια πριν ήταν ζούγκλα όπου ζούσαν πρόγονοι του σημερινού ελέφαντα, αιλουροειδή και ζώα που σήμερα τα βρίσκουμε στην Αφρική.
Κι η επιστήμη της Παλαιοντολογίας αποδεικνύεται ότι έχει κέντρο την Ελλάδα.
 Σήμερα κατόπιν προσκλήσεως του Καθηγητή Παλαιοντολογίας Γιώργου Θεοδώρου στην Ελληνική Γραμματεία των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca πήραμε μέρος στην ανασκαφική άσκηση του τμήματος Γεωλογίας υποστηρίζοντας την ανασκαφή και κυρίως κινηματογραφώντας για πρώτη φορά την θέση Πικερμίου. 
Ήταν μια απερίγραπτη εμπειρία να βλέπεις τους φοιτητές μέσα στο ρυάκι να σκάβουν εθελοντικά και να ανασύρουν απολιθώματα ζώων εκατομμυρίων ετών. 
Προσωπικά όταν έπιασα στο χέρι μου ένα κομμάτι της γνάθου από ένα ιππάριο 7.000.000 ετών - πριν υπάρξει ανθρώπινη ζωή - πέρα από την συγκίνηση... ένιωσα ότι ο αόριστος χρόνος είναι ένας ανεμοχείμαρρος μιας ζωής που υπήρξε και υπάρχει δίπλα μας για να μας φανερώσει τη συνέχεια της ζωής.
H cosmolive.tv με την δύναμη της εικόνας στην καταγραφή των παλαιοντολογικών αποκαλύψεων.

Δείτε το βίντεο: