Σημαντική τόνωση της ελπίδας, ειδικά των διασωστών που δίνουν μάχη με το χρόνο στο Μπαγκλαντές. Τα συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανούς 45 ανθρώπους από τα ερείπια του 8οροφου κτιρίου. Μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών αγγίζει τους 273.
Το κτίριο που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος βρισκόταν στο Σαβάρ στα περίχωρα της Ντάκα. Πρόκειται για το χειρότερο βιομηχανικό δυστύχημα στην ιστορία του Μπαγκλαντές, που στηρίζει την οικονομία του κυρίως στον τομέα της υφαντουργίας.
"Βρήκαμε ζωντανούς 45 ανθρώπους. Οι 41 από αυτούς είχαν εγκλωβιστεί στο ίδιο σημείο στον τέταρτο όροφο του κτιρίου", δήλωσε ο Αχμεντ Αλι αξιωματούχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
"Έχουμε εντοπίσει άλλους 20 ως 25 ανθρώπους σε διαφορετικό σημείο, αλλά είναι δύσκολα να τους προσεγγίσουμε. Πάντως είναι ακόμα ζωντανοί", πρόσθεσε.
Ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε πως ο αριθμός των νεκρών, οι περισσότεροι από αυτούς γυναίκες, είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί.
Το τραγικό δυστύχημα ενίσχυσε την πολεμική για την ασφάλεια στις μονάδες της βιομηχανίας υφαντουργίας που προμηθεύουν δυτικές εταιρίες ένδυσης. Στο κτίριο που κατέρρευσε στεγάζονταν πέντε βιοτεχνίες ετοίμων ενδυμάτων που συνεργάζονταν με την ισπανική εταιρία Mango και την βρετανική Primark.
Οι εργαζόμενοι στο κτίριο είχαν εκφράσει την παραμονή του δυστυχήματος την ανησυχία τους για ρωγμές στους τοίχους, όμως οι υπεύθυνοι τους είχαν αγνοήσει. 
ΠΗΓΗ: Newsgr