Ένας άνδρας, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τις δολοφονίες 5 ανθρώπων, σκοτώθηκε την Τετάρτη μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με τις αστυνομικές αρχές της πολιτείας του Ιλινόις.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Ρικ Ο Σμιθ, 43 ετών, συνελήφθη μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με τις αρχές και πέθανε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, αναφέρει η εφημερίδα Τζάκσονβιλ Τζέρναλ Κούριερ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Σμιθ εισέβαλε σε ένα διαμέρισμα, από την πίσω πόρτα και χρησιμοποιώντας ένα κυνηγετικό όπλο σκότωσε τα θύματά του, τη γιαγιά, ένα νεαρό ζευγάρι και τα δύο τους παιδιά.
 Ο άνδρας εγκατέλειψε τον τόπο του εγκλήματος, αλλά εντοπίστηκε λίγο αργότερα από περιπολικά της αστυνομίας, περίπου 4 χιλιόμετρα μακριά. Ο Σμιθ άρχισε να πυροβολεί κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι σοροί των πέντε θυμάτων ανακαλύφθηκαν τα ξημερώματα, ενώ οι αστυνομικοί που έσπευσαν στον τόπο του εγκλήματος βρήκαν και ένα 6χρονο κορίτσι, το οποίο είχε τραυματιστεί και διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ο Σμιθ μετέφερε το κορίτσι σε ένα γειτονικό σπίτι προτού τραπεί σε φυγή. Το παιδί, η κατάσταση του οποίου ήταν σοβαρή, αναγνώρισε τα θύματα ως τη γιαγιά, τους γονείς και τα δύο μικρότερα αδέλφια της.

«Η έρευνα βρίσκεται ακόμα στα αρχικά της στάδια και μέχρι στιγμής δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με τα κίνητρα του υπόπτου», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.