Σκηνές άγριας Δύσης εκτυλίχθηκαν στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας όταν μετανάστες από το Μπαγκλαντές και Πακιστάν που εργάζονταν σε θερμοκήπια φράουλας ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους.
 Τότε αντί για να εισπράξουν τα χρήματα τους οι επιστάτες των θερμοκηπίων έβγαλαν καραμπίνες και πυροβόλησαν εναντίον των εργατών σκορπώντας τον τρόπο.

Από τις σφαίρες των των τριών επιστατών τραυματίστηκαν 28 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Μάλιστα οκτώ από τους μετανάστες, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η συμπλοκή σημειώθηκε στα φραουλοχώραφα της Βουπρασίας, στη Νέα Μανωλάδα μετά από συμπλοκή σε καλλιέργειες φράουλας δίπλα στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στο τμήμα ανάμεσα στη Βάρδα και τη Νέα Μανωλάδα στις έξι το απόγευμα της Τετάρτης.

Αρχικά οι τρεις δράστες πυροβόλησαν πρώτα στον αέρα για εκφοβισμό. 
Στη συνέχεια όμως πυροβόλησαν αδιακρίτως προς την ομάδα των εργατών με αποτέλεσμα να γεμίσουν τα χωράφια με αιμόφυρτους άντρες, ενώ οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και ακόμα αναζητούνται.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και στη συνέχεια ξεκίνησαν οι διακομιδές στο νοσοκομείο Πύργου και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.
Μάλιστα σύμφωνα με τους τραυματίες το συνολικό ποσό που τους χρωστούσαν οι ιδιοκτήτες των καλλιεργειών ξεπερνούσε τις 150.000 ευρώ.

Post a Comment